De trap trends voor komend jaar

Nog even en we gaan alweer een nieuw jaar tegemoet. Staat je huis voorzien van een compleet nieuwe look op je lijstje met goede voornemens? Dan hoort je trap laten renoveren daar ook bij. De trap moet namelijk compleet veilig zijn en geen mankementen bevatten. Maar daarnaast is het ook absoluut een aanvulling voor je interieur als je je trap laat matchen met het geheel. Wil je wat inspiratie of meer weten over de mogelijkheden? Wij vertellen je meer over de traptrends van 2023. 

De natuurlijke look 

Net als voorgaande jaren blijven de natuurlijke elementen in het interieur zeer geliefd. Denk hierbij aan materialen zoals hout en steen. Wil je deze stijl ook graag doorzetten op je trap? Dan heb je de keuze uit massief hout of laminaat. Houd er wel rekening mee dat hout onderhoud vereist. Wil je dit liever niet? Dan is het ook mogelijk om je trap te laten bekleden met pvc in een houtprint. Pvc bestaat uit slijtvast en isolerend kunststof en is eenvoudig te reinigen. 

Voorkom hak- en breekwerk 

Er is steeds meer behoefte aan snelle en efficiënte oplossingen. En dat gaan we komend jaar ook terugzien op het gebied van traprenovatie in Amsterdam. Zo wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van overzettreden. Deze worden over de huidige treden geplaatst, hierdoor is het dus niet nodig om de trap eerst helemaal af te breken. Overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, zodat het altijd helemaal bij jouw interieur past. 

Grote contrasten 

Komend jaar gaan we ook veel combinaties zien van verschillende kleuren en materialen. Denk hierbij aan een keukenblad van marmer met een houten achterwand. Deze trend kan ook eenvoudig toegepast worden in de trap. Kies in dit geval voor treden van kurk combi of pvc in een felle kleur of print en combineer dit met een RVS trapleuning. Wil je graag meer inspiratie? Neem dan contact op met een specialist.

Related Post